Bio marmelada marelična 800g

Bio marmelada marelična 800g

10.00

in kupi preko spleta
ali
NAROČI KOMBI DOSTAVO NA DOM
in preveri ali Krepko kombi redno obiskuje vaš kraj

Bio marelična marmelada je pridelana iz bio marelic, bio trsnega sladkorja, želirnega sredstva-jabolčnega pektina in bio limoninega soka. Na 100 g izdelka je 50 g sadja. Skupnih sladkorjev minimalno 57 g/100 g proizvoda. Je brez konzervansov, dodatnih arom in barvil.

 

Ste vedeli, da v ljudstvu Hunza v Karakorumu niti enkrat v 900 letni zgodovini niso odkrili niti enega raka? Ko so ugotavljali zakaj je tako, so prišli do odkritja, da je to povezano s prehrano ljudstva Hunze, ki se pretežno hranijo z marelicami in njenimi jedrci, le ta vsebujejo snov laetril ali amigdalin, ki je drugo ime za vitamin B17, ki se sprosti ob rakavi celici in raka ubije. Marelica je prava kraljica med sadeži. Kot so že včasih rekli so marelice zelo dobre za otroke, športnike in ljudi, ki se dnevno srečujejo z veliki intelektualnimi in duševnimi napori. Marelica ima tudi drugo ime, sadež večne mladosti.

 

Kot smo že večkrat zapisali je sadje bogat vir vitaminov in mineralov. Prav tako velja, da vsebuje marelica največ provitamina A oziroma betakarotena. Poleg tega se lahko pohvali tudi z bogato vsebnostjo vitamina B1, B2, vitamina C, kalija, železa, kalcija in fosforja. Marelice so primerne tudi kod dietna prehrana, ker vsebujejo malo kalorij in veliko vlaknin.

 

Proizvajalec: Medeni butik Voglar, Brezovica 8a, 8220 Šmarješke Toplice

[]