Kefir Krepki suhec 3,2% m.m. brez laktoze 500g

Kefir Krepki suhec 3,2% m.m. brez laktoze 500g

Kategorija:

2.00

in kupi preko spleta
ali
NAROČI KOMBI DOSTAVO NA DOM
in preveri ali Krepko kombi redno obiskuje vaš kraj

Kefir Krepki suhec, s 3,2 % mlečne maščobe in brez laktoze, je izdelan iz slovenskega, pasteriziranega, tipiziranega in nehomogeniziranega mleka. Proizvodnja kefirja Krepki suhec poteka na tradicionalni način, s kefirnimi zrni, kar je posebnost Mlekarne Krepko. Tako med procesom fermentacije nastaja naravni CO2, mlečna kislina, etanol ter ostale manjše komponente, ki vplivajo na okus kefirja proizvedenega na tradicionalen način.

 

Kaj so prednosti rednega uživanja tradicionalnega kefirja?

Prednosti rednega uživanja tradicionalnega kefirja:

 • Izboljšuje vašo črevesno floro in prebavo, saj je naravni simbiotik (vsebuje probiotike in prebiotike). Učinek prebiotikov je pomemben, saj prebiotiki poskrbijo za močnejši učinek probiotičnih bakterij.
 • Z njim boste z zdravim in lahkim obrokom vašemu telesu dali pomembne naravne vitamine (A, E, B1, B2, B6, B12, biotin, folna kislina), minerale (kalij, kalcij, železo, magnezij, natrij, baker, cink, fosfor) in tudi esencialne aminokisline.
 • Je brez laktoze, zato ga boste lažje uživali tudi ljudje v zrelih letih in tisti z laktozno intoleranco.
 • Spodbujate lokalno, saj je pridelan iz slovenskega (ekološkega) nehomogeniziranega mleka,
 • Je brez konzervansov in aditivov.

Več o učinkih kefirja na človeško telo >>

Komu še posebej priporočamo kefir?

Priporočamo ga tistim, ki:

 • želite bolj urejeno prebavo in uravnoteženo črevesno floro,
 • potrebujete nizkokaloričen obrok, ki vam pomaga pri prizadevanjih za izgubo telesne teže,
 • delate na krepitvi imunskega sistema, saj je znano da črevesje tvori večino celic imunskega sistema,
 • ste jemali antibiotike in želite ponovno vzpostaviti ravnovesje črevesne flore,
 • se ukvarjate s športom in bi radi uživali polnovredno prehrano,
 • ste izpostavljeni stresu, ki lahko precej negativno vpliva na črevesno floro,
 • cenite lokalno in ekološko pridelano hrano.

Izdelan le po naravni tradicionalni metodi

Proizvodnja kefirja Krepki suhec poteka na tradicionalni način, s kefirnimi zrni iz iz slovenskega, pasteriziranega, tipiziranega in nehomogeniziranega mleka. Tako med procesom fermentacije nastaja naravni CO2, mlečna kislina, etanol ter ostala hranila, ki vplivajo na okus kefirja proizvedenega na tradicionalen način.

Če primerjamo tradicionalno pridelan kefir z jogurtom ali kislim mlekom, ki sta prav tako fermentirana mlečna izdelka, ugotovimo, da jogurt vsebuje največ tri bakterije, enako velja za kislo mleko, iz trojice pa najbolj izstopa tradicionalni kefir, saj poleg ogromnega števila mikroorganizmov, ki jih je kar čez sto, vsebuje še kvasovke. Kefir velja za nespornega kralja fermentiranih mlečnih izdelkov!

Uporaba kefirja pri pripravi jedi

Kefir se uporablja pri pripravi toplih ali hladnih juh, solatnih prelivov, sladoleda, tort, mafinov in kolačev, palačink in vafljev, kruha in ostalih pekovskih izdelkov, frapejev in smutijev, kot preliv za kosmiče in žgance ali kot pomaka za pečeno meso.

S kefirjem lahko ustvarjamo še na mnogo drugih načinov. Za popoln začetek dneva si lahko pripravimo fantastičen zajtrk s kefirjem. Lahko ga obogatimo s svežim ali suhim sadjem, cimetom in semeni. Izvrstna je tudi koruzna pogača, obogatena s kefirjem, za katero potrebujemo le nekaj osnovnih sestavin − pa še pečena je v dobre pol ure!

Foto: Matjaž Škerjanec

Recept za koruzno pogačo obogateno s kefirjem:

https://www.mlekarna-krepko.si/sl/recepti/koruzna-pogaca-obogatena-s-kefirjem/

Hranilna vrednost (povprečje v 100 g)

Beljakovine3,4 g
Ogljikovi hidrati3,4 g
    od tega  sladkorji3,4 g
Maščobe3,2 g
     nasičene maščobne kisline2,0 g
Prehranske vlaknine0 g
Sol (naravno prisotna)0,1 g
Energijska vrednost234 kJ/56 kcal

*Alergeni: mleko

S staranjem so se mi pojavili simptomi v zvezi z laktozno intoleranco, kot so napenjanje in vetrovi. Zato sem popolnoma prenehal uživati mleko, smetano in celo navadni jogurt mi ni več ustrezal. Vendar pa sem v trgovini naletel na kefir Krepko. Ni mi povzročal težav. Zdaj ga že skoraj eno leto uživam za zajtrk skupaj s kosom kruha ali pa tudi z ajdovimi žganci. Tak zajtrk zdaj dobrodejno vpliva na moje počutje. Žena pa si kefir obogati z mletimi lanenimi semeni, in ker je tudi sladkosnedna, še z žličko medu.
- Janez Meglič (71), Domžale
[]