Fermentirana hrana - most med starodavnim znanjem in prehranskim trendom
Če ne bi poznali fermentacije živil, ne bi imeli sira, jogurta, kislega mleka, kefirja, sirotke, skute, kruha, jabolčnika, kisa, pršuta, kislega zelja in repe,...
Rastlinski napitki – ali lahko nadomestijo mleko?
Zadnja leta pridobivajo na priljubljenosti rastlinski napitki, ki jih – zlasti vegani – uživajo kot nadomestek za kravje mleko. Preverili smo, ali resnično lahko...
Kako nastane bio jogurt?
Jogurt je najbolj znan in priljubljen fermentiran mlečni izdelek. Vsebuje veliko mlečnih beljakovin – dvakrat več kot mleko – kalcija ter vitaminov B6 in...
Kako nastane sir za žar?
Sir za žar se od običajnih sirov razlikuje po tem, da se med segrevanjem ne raztopi, zato je primeren za peko na žaru ali...
Velike razlike med tradicionalnim in industrijskim kefirjem
Znanost potrjuje pozitivne učinke kefirja Kefir je fermentiran mlečni napitek z osvežujočim, rahlo kiselkastim okusom in kremasto teksturo. Izvira iz Kavkaza, kjer so mu...
GURMANI OBOŽUJEJO KEFIR Z VIŠNJO
Poznate kefir Krepki suhec z okusom višnje? Izdelan je iz slovenskega pasteriziranega, tipiziranega in nehomogeniziranega mleka, po tradicionalnem postopku predelanega v kefir, h kateremu...
Uživajte v večkrat nagrajenih mlečnih izdelkih
Prodaja na terenu
Trgovine
Spletna trgovina
Ostanimo v stiku
Prijavite se na e-novice
in na svoj e-mail prejmite okusne recepte, nasvete za uravnoteženo prehrano, zabavne in izobraževalne vsebine in novosti iz naše mlekarne.