Uživajte v večkrat
nagrajenih mlečnih izdelkih
Od pravega kefirja do prve ekološke mlekarne v Sloveniji
Družinska mlekarna s tradicionalnim kefirjem iz kefirjevih zrn
Tradicionalen kefir iz pravih kefirjevih zrn
Kefirjeva zrna smo v Slovenijo prinesli iz držav bivše Sovjetske zveze.
Začetek naše poti sega v leto 1992. Takrat sta najina starša, Dunja in Brane Kelečevič, iz držav bivše Sovjetske zveze prinesla živa kefirjeva zrna in v majhni družinski mlekarni v Lazah pri Logatcu začela proizvajati tradicionalni kefir. Vodila ju je strast, da ta naravni probiotični napitek stoletnikov s Kavkaza približata Slovencem, danes pa njuno zgodbo nadaljujeva njuna otroka, Sandra Turnšek in Danijel Kelečević.
V Lazah pri Logatcu že desetletja razvijamo mlečne izdelke, ki jih sami pogrešamo na policah slovenskih trgovin.
Prva ekološka mlekarna v Sloveniji
Naša vizija je, da bi ekološki in naravni izdelki postali nekaj povsem običajnega.
Leta 2007 smo ekološki način življenja naše družine prenesli tudi v naše poslovanje. Kupcem smo želeli ponuditi ekološke izdelke, zato smo k sodelovanju povabili 5 lokalnih kmetov. Ti so z našo pomočjo začeli proizvajati ekološko mleko, mi pa smo postali prva ekološka mlekarna v Sloveniji. Ker si želimo, da bi ekološko pridelana hrana postala nekaj vsakdanjega, smo ekološke izdelke kot prvi uvedli tudi v slovenske šole in vrtce.
Direktorica in lastnica Sandra Turnšek ter tehnični direktor in lastnik Danijel Kelečević.
Kako nastajajo naši izdelki
Mlekarna Krepko je ena velika družina
Kar 90 % naših zaposlenih prihaja iz bližnjih območij.
Mlekarno Krepko danes soustvarja več deset zaposlenih in mnogi med njimi so z nami že od samega začetka. Kot največji delodajalec s področja živilske industrije na našem območju želimo pozitiven pečat pustiti tudi na lokalnem okolju. Naše zaposlene redno izobražujemo, k izobrazbi v smeri živilstva pa spodbujamo tudi lokalne prebivalce, ki jih kasneje zaposlimo. Prav zato je danes med našimi zaposlenimi tudi več generacij iz iste družine.