Bio kefir Krepki suhec 3,2% m.m. 250g

Bio kefir Krepki suhec 3,2% m.m. 250g

1.09

in kupi preko spleta
ali
NAROČI KOMBI DOSTAVO NA DOM
in preveri ali Krepko kombi redno obiskuje vaš kraj

Bio Kefir Krepko, s 3,2 % mlečne maščobe je fermentiran mlečni napitek najvišje kakovosti. Izdelan je iz slovenskega ekološkega, pasteriziranega in nehomogeniziranega mleka po tradicionalnem postopku, z uporabo kefirnih zrn.

Kaj so prednosti rednega uživanja tradicionalnega kefirja?

Prednosti rednega uživanja tradicionalnega kefirja:

  • Izboljšuje vašo črevesno floro in prebavo, saj je naravni simbiotik (vsebuje probiotike in prebiotike). Učinek prebiotikov je pomemben, saj prebiotiki poskrbijo za močnejši učinek probiotičnih bakterij.
  • Z njim boste z zdravim in lahkim obrokom vašemu telesu dali pomembne naravne vitamine (A, E, B1, B2, B6, B12, biotin, folna kislina), minerale (kalij, kalcij, železo, magnezij, natrij, baker, cink, fosfor) in tudi esencialne aminokisline.
  • Zaradi nizkega deleža laktoze ga boste lažje uživali tudi ljudje v zrelih letih.
  • Spodbujate lokalno, saj je pridelan iz slovenskega (ekološkega) nehomogeniziranega mleka,
  • Je brez konzervansov in aditivov.

Več o učinkih kefirja na človeško telo >>

Komu še posebej priporočamo kefir?

Priporočamo ga tistim, ki:

  • želite bolj urejeno prebavo in uravnoteženo črevesno floro,
  • potrebujete nizkokaloričen obrok, ki vam pomaga pri prizadevanjih za izgubo telesne teže,
  • delate na krepitvi imunskega sistema, saj je znano da črevesje tvori večino celic imunskega sistema,
  • ste jemali antibiotike in želite ponovno vzpostaviti ravnovesje črevesne flore,
  • se ukvarjate s športom in bi radi uživali polnovredno prehrano,
  • ste izpostavljeni stresu, ki lahko precej negativno vpliva na črevesno floro,
  • cenite lokalno in ekološko pridelano hrano.

Izdelan le po naravni tradicionalni metodi

Proizvodnja kefirja Krepki suhec poteka na tradicionalni način, s kefirnimi zrni iz iz slovenskega, pasteriziranega, tipiziranega in nehomogeniziranega mleka. Tako med procesom fermentacije nastaja naravni CO2, mlečna kislina, etanol ter ostala hranila, ki vplivajo na okus kefirja proizvedenega na tradicionalen način.

Če primerjamo tradicionalno pridelan kefir z jogurtom ali kislim mlekom, ki sta prav tako fermentirana mlečna izdelka, ugotovimo, da jogurt vsebuje največ tri bakterije, enako velja za kislo mleko, iz trojice pa najbolj izstopa tradicionalni kefir, saj poleg ogromnega števila mikroorganizmov, ki jih je kar čez sto, vsebuje še kvasovke. Kefir velja za nespornega kralja fermentiranih mlečnih izdelkov!

Uporaba kefirja pri pripravi jedi

Kefir se uporablja pri pripravi toplih ali hladnih juh, solatnih prelivov, sladoleda, tort, mafinov in kolačev, palačink in vafljev, kruha in ostalih pekovskih izdelkov, frapejev in smutijev, kot preliv za kosmiče in žgance ali kot pomaka za pečeno meso.

S kefirjem lahko ustvarjamo še na mnogo drugih načinov. Za popoln začetek dneva si lahko pripravimo fantastičen zajtrk s kefirjem. Lahko ga obogatimo s svežim ali suhim sadjem, cimetom in semeni. Izvrstna je tudi koruzna pogača, obogatena s kefirjem, za katero potrebujemo le nekaj osnovnih sestavin! Preizkusite naš recept za sočne kefirjeve mafine, ki jih lahko pripravite skupaj z otroci!

Recept za kefirjeve mafine:

https://www.mlekarna-krepko.si/sl/recepti/kuhajmo-z-otroki-kefirjevi-jabolcni-mafini/

Hranilna vrednost (povprečje v 100 g)

Beljakovine3,2 g
Ogljikovi hidrati3,9 g
    od tega  sladkorji3,9 g
Maščobe3,2 g
     nasičene maščobne kisline2,0 g
Prehranske vlaknine0 g
Sol (naravno prisotna)0,1 g
Energijska vrednost239 kJ/57 kcal

*Alergeni: mleko

Najboljši KEFIR! Imam jih skoraj 80. Kefir in to vaš, je bil zame odkritje. Mleka, če ni fermentirano, ne uživam od cca. starosti 56 let. Kefir pa redno. Hvala.
- Adi Drame (79), Zreče pod Pohorjem
[]