Živila, hranila in prehrana prihodnosti – 31. Bitenčevi živilski dnevi 2022

Oddelek za živilstvo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in Slovensko prehransko društvo organizirata tradicionalno 31. strokovno izobraževanje Bitenčevi živilski dnevi z naslovom »Živila, hranila in prehrana prihodnosti«.

Ugledni strokovnjaki bodo 15. junija 2022 predstavili področja sodobnih tehnologij pridelave, predelave, konzerviranja, embaliranja in skladiščenja hrane.

»31. prireditev BŽD bo obravnavala vpliv klimatskih sprememb na proizvodnjo hrane, pomen sodobnih tehnologij v proizvodnji hrane ter hranila, ki lahko pomembno vplivajo na naše zdravje, pa jih pogosto prezremo ali šele spoznavamo njihov pomen. Sekcija Prehrana prihodnosti se osredotoča na tradicionalne in aktualne načine prehranjevanja, vpliv prehrane na zdravje možganov ter duševno zdravje

Več o dogodku je dostopno na spletni strani Biotehniške fakultete na povezavi >>31. Bitenčevi živilski dnevi 2022

Tudi Mlekarna Krepko je sponzor Bitenčevih živilskih dni. Vabljeni!

Uživajte v večkrat
nagrajenih mlečnih izdelkih

[]