Kako shranimo vrtnine, da domače pridelke lahko uživamo vse leto?
Razmišljate o domači ozimnici? Že na majhnem vrtu si lahko organiziramo zasaditev tako, da predvidimo ozimnico in uživamo domače pridelke vse leto. A kako...
Fermentirana hrana - most med starodavnim znanjem in prehranskim trendom
Če ne bi poznali fermentacije živil, ne bi imeli sira, jogurta, kislega mleka, kefirja, sirotke, skute, kruha, jabolčnika, kisa, pršuta, kislega zelja in repe,...
Kako nastane bio jogurt?
Jogurt je najbolj znan in priljubljen fermentiran mlečni izdelek. Vsebuje veliko mlečnih beljakovin – dvakrat več kot mleko – kalcija ter vitaminov B6 in...
Kako nastane sir za žar?
Sir za žar se od običajnih sirov razlikuje po tem, da se med segrevanjem ne raztopi, zato je primeren za peko na žaru ali...
Velike razlike med tradicionalnim in industrijskim kefirjem
Znanost potrjuje pozitivne učinke kefirja Kefir je fermentiran mlečni napitek z osvežujočim, rahlo kiselkastim okusom in kremasto teksturo. Izvira iz Kavkaza, kjer so mu...
ZGODBA O MASLU
Maslo je priljubljen mlečni izdelek, je mlečna maščoba, običajno pridobljena iz kravjega mleka. Zaradi bogatega in prefinjenega okusa, kremaste strukture, ki se ji...
Uživajte v večkrat nagrajenih mlečnih izdelkih
Prodaja na terenu
Trgovine
Spletna trgovina
Ostanimo v stiku
Prijavite se na e-novice
in na svoj e-mail prejmite okusne recepte, nasvete za uravnoteženo prehrano, zabavne in izobraževalne vsebine in novosti iz naše mlekarne.