Bio kefir Krepki suhec/breskev 1,5% m.m. 250g

Bio kefir Krepki suhec/breskev 1,5% m.m. 250g

1.29

in kupi preko spleta
ali
NAROČI KOMBI DOSTAVO NA DOM
in preveri ali Krepko kombi redno obiskuje vaš kraj

Bio kefir Krepki suhec z okusom breskve je izdelan iz slovenskega ekološkega, pasteriziranega in nehomogeniziranega mleka. Osnova za izdelavo je tradicionalni bio Kefir Krepki suhec, z 1,5 % mlečne maščobe, ki se mu doda 10 % ekološko pridelane sadne kaše breskev. Zaradi sadnega okusa je med otroci zelo priljubljen.

Kaj so prednosti rednega uživanja tradicionalnega kefirja?

Prednosti rednega uživanja tradicionalnega kefirja:

 • Izboljšuje vašo črevesno floro in prebavo, saj je naravni simbiotik (vsebuje probiotike in prebiotike). Učinek prebiotikov je pomemben, saj prebiotiki poskrbijo za močnejši učinek probiotičnih bakterij.
 • Z njim boste z zdravim in lahkim obrokom vašemu telesu dali pomembne naravne vitamine (A, E, B1, B2, B6, B12, biotin, folna kislina), minerale (kalij, kalcij, železo, magnezij, natrij, baker, cink, fosfor) in tudi esencialne aminokisline.
 • Zaradi nizkega deleža laktoze ga boste lažje uživali tudi ljudje v zrelih letih.
 • Spodbujate lokalno, saj je pridelan iz slovenskega (ekološkega) nehomogeniziranega mleka,
 • Je brez konzervansov in aditivov.

Več o učinkih kefirja na človeško telo >>

Komu še posebej priporočamo kefir?

Priporočamo ga tistim, ki:

 • želite bolj urejeno prebavo in uravnoteženo črevesno floro,
 • potrebujete nizkokaloričen obrok, ki vam pomaga pri prizadevanjih za izgubo telesne teže,
 • delate na krepitvi imunskega sistema, saj je znano da črevesje tvori večino celic imunskega sistema,
 • ste jemali antibiotike in želite ponovno vzpostaviti ravnovesje črevesne flore,
 • se ukvarjate s športom in bi radi uživali polnovredno prehrano,
 • ste izpostavljeni stresu, ki lahko precej negativno vpliva na črevesno floro,
 • cenite lokalno in ekološko pridelano hrano.

Izdelan le po naravni tradicionalni metodi

Proizvodnja kefirja Krepki suhec poteka na tradicionalni način, s kefirnimi zrni iz iz slovenskega, pasteriziranega, tipiziranega in nehomogeniziranega mleka. Tako med procesom fermentacije nastaja naravni CO2, mlečna kislina, etanol ter ostala hranila, ki vplivajo na okus kefirja proizvedenega na tradicionalen način.

Če primerjamo tradicionalno pridelan kefir z jogurtom ali kislim mlekom, ki sta prav tako fermentirana mlečna izdelka, ugotovimo, da jogurt vsebuje največ tri bakterije, enako velja za kislo mleko, iz trojice pa najbolj izstopa tradicionalni kefir, saj poleg ogromnega števila mikroorganizmov, ki jih je kar čez sto, vsebuje še kvasovke. Kefir velja za nespornega kralja fermentiranih mlečnih izdelkov!

Uporaba kefirja pri pripravi jedi

Kefir se uporablja pri pripravi toplih ali hladnih juh, solatnih prelivov, sladoleda, tort, mafinov in kolačev, palačink in vafljev, kruha in ostalih pekovskih izdelkov, frapejev in smutijev, kot preliv za kosmiče in žgance ali kot pomaka za pečeno meso.

S sadnim kefirjem v kombinaciji z oreščki, suhim sadjem in semeni si lahko pripravimo polnovredni obrok, zdravo malico v službi ali energijski zajtrk.

Recept – slastne sadne ploščice kot prigrizek ali malica s kefirjem:

https://www.mlekarna-krepko.si/sl/recepti/slastne-sadne-ploscice-kot-prigrizek-ali-malica-s-kefirjem/

Hranilna vrednost (povprečje v 100 g)

Beljakovine3,2 g
Ogljikovi hidrati9,6 g
    od tega  sladkorji9,5 g
Maščobe1,5 g
     nasičene maščobne kisline1,0 g
Prehranske vlaknine0 g
Sol (naravno prisotna)0,1 g
Energijska vrednost273 kJ/65 kcal

*Alergeni: mleko

Kefir Mlekarne Krepko poznam že zelo dolgo, je moj stalni spremljevalec dobrih 20 let. Moja dva otroka, ki sta stara 2 in 4 leta redno pijeta kefir, uživata ga že odkar sta pričela samostojno jesti. Najraje imamo Krepkega suhca s 3,2 % m.m.! Starejši pije le navadni kefir (3,2 % m.m.), ali ga je za zajtrk skupaj s koruznimi kosmiči. Mlajši pa obožuje tako navadni kefir, kot vse sadne okuse, posebej ljub mu je tisti z okusom višnje. Redno ga pije ali je skupaj z ovsenimi kosmiči. Fanta kefir uživata vsak na svoj način, predvsem ker jima je dober po okusu, starejši ga spije kar »na eks«. Meni kot staršu je zdrava in uravnotežena prehrana zelo pomembna, še posebej za otroke v rasti in razvoju. Jemo lokalno, ekološko in zelo raznovrstno hrano, temu vsi skupaj namenjamo precej pozornosti. In fanta kar pokata od zdravja!
- Primož Škerjanec (46), Praga
[]