Kefir Krepki suhec s proteini, brez laktoze/vanilija 0,9% m.m. 500g

Kefir Krepki suhec s proteini, brez laktoze/vanilija 0,9% m.m. 500g

2.49

in kupi preko spleta
ali
NAROČI KOMBI DOSTAVO NA DOM
in preveri ali Krepko kombi redno obiskuje vaš kraj

Kefir Krepki suhec s proteini, brez laktoze in okusom vanilije je izdelan iz slovenskega pasteriziranega, tipiziranega in nehomogeniziranega mleka. Osnova izdelka je kefir Krepki suhec brez laktoze, z 0,9 % mlečne maščobe, ki je 100 % izdelan s pomočjo pravih kefirnih zrn. Gre za tradicionalni napitek stoletnikov s Kavkaza, ki dokazano podaljšuje življenje. V njem najdemo več kot 30 probiotičnih mikroorganizmov, ki pomagajo pri ohranjanju zdrave mikrobiote. Za dodatno funkcionalnost so mu dodani še mlečni proteini. Fermentiran mlečni napitek ima prijeten aromatičen vonj in okus po vaniliji, vendar ohranja rezkost, ki je značilna lastnost tradicionalnega kefirja.

Z zaužitjem vsebine 500 g plastenke (kefir brez laktoze z okusom vanilije in dodatkom mlečnih proteinov) v telo vnesemo kar 31 g proteinov.

Beljakovine

oz. proteini so makrohranila, ki jih naše telo nujno potrebuje za normalno delovanje. Potrebne so za rast in razvoj, gradijo celične strukture, sodelujejo pri imunskem odzivu in pri delovanju mišičevja. Za normalno delovanje telesa je potreben ustrezen prehranski vnos beljakovin. Živila živalskega izvora so vir zelo kakovostnih beljakovin, med njih spadajo tudi mlečni proteini.

Mlečni proteini

oz. kazeini ob zaužitju telesu zagotavlja konstanten in dolgotrajen nivo aminokislin v telesu. Tako delujejo predvsem antikatabolično (katabolično stanje lahko nastane ob na primer nepravilnem prehranjevanju po intenzivni vadbi, kar privede do razgradnje mišičnega tkiva) in pomagajo ohranjati mišično maso. Priporočljivo jih je zaužiti zjutraj, najbolje pa zvečer pred spanjem, ker s svojim počasnim sproščanjem telesu nudijo dovolj hranil in s tem rast in regeneracijo mišic.

Zdravje v črevesju je ključnega pomena in lahko vpliva tako na telo kot na možgane.

 

POVPREČNA HRANILNA VREDNOST
Na 100 gNa porcijo 500 g*
Energijska vrednost266 kJ / 68 kcal1442 kJ / 341 kcal
Maščobe0,9 g4,5 g
od tega nasičene maščobe0,6 g3,0 g
Ogljikovi hidrati8,8 g44,0 g
od tega sladkorji8,6 g43,0 g
Beljakovine6,2 g31,0 g
Sol**0,10 g0,50 g

*Alergeni: mleko

[]