Ajdove testenine z rikotino omako in orehi
Še en dokaz, da je tudi preprosta in zdrava hrana lahko izredno okusna!
Ajdove testenine z rikotino omako so odlična, lahka in kremna jed, ki ji orehova jedrca dajo nekaj hrustljavosti, drobnjak pa svežino.
Namesto ajdovih testenin lahko skuhate tudi druge (npr. pirine polnozrnate), a obljubimo vam, da se nežna aroma ajde izjemno lepo poda k rikoti.
RECEPT

Sestavine (za 1-2 osebi):
- 150 g kakovostnih testenin iz ajde
- 150 g rikote (visoko proteinski sir Fitness cheese skuta rikota) Krepko
- 4 žlice kisle smetane Krepko
- 2 žlici mleka Krepko
- 1 jajčni rumenjak
- 4 orehi
- sol
- poper
- 2 žlici drobno narezanega drobnjaka
- kakovostno oljčno olje
Priprava:
Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. Odcejenim dodamo malo oljčnega olja. Orehova jedrca drobno sesekljamo. V skledi s paličnim mešalnikom razmešamo rikoto, kislo smetano in mleko, da dobimo gladko zmes. Sestavine začinimo s soljo in poprom, nazadnje pa vmešamo rumenjak, sesekljane orehe in narezan drobnjak. Po potrebi dodatno začinimo s soljo in poprom. Rikotino omako prelijemo čez ajdove testenine, pomešamo in po okusu dodamo še malo oljčnega olja.
Dober tek!
Tekst in recept pripravila Nina Glažar
Izdelke iz recepta najdete v naši spletni trgovini
Podobni recepti