Ajdove testenine s kremno omako in orehi

Še en dokaz, da je tudi preprosta in zdrava hrana lahko izredno okusna!

Ajdove testenine s kremno omako so odlična, lahka in okusna jed, ki ji orehova jedrca dajo nekaj hrustljavosti, drobnjak pa svežino.

Namesto ajdovih testenin lahko skuhate tudi druge (pirine ali polnozrnate), a obljubimo vam, da se nežna aroma ajde izjemno lepo poda k našemu proteinskemu siru, ki po strukturi spominja na rikoto.

RECEPT

Sestavine (za 1-2 osebi):

  • 150 g kakovostnih testenin iz ajde
  • 150 g proteinskega sira fitness Krepko
  • 4 jž kisle smetane Krepko
  • 2 jž mleka Krepko
  • 1 jajčni rumenjak
  • 4 orehi
  • sol
  • poper
  • 2 jž drobno narezanega drobnjaka
  • kakovostno oljčno olje

Priprava:

  1. Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. Odcejenim dodamo malo oljčnega olja.
  2. Orehova jedrca drobno sesekljamo. V skledi s paličnim mešalnikom razmešamo proteinski sir, kislo smetano in mleko, da dobimo gladko zmes.
  3. Sestavine začinimo s soljo in poprom, nazadnje pa vmešamo rumenjak, sesekljane orehe in narezan drobnjak.
  4. Po potrebi dodatno začinimo s soljo in poprom. Kremno omako prelijemo čez ajdove testenine, pomešamo in po okusu dodamo še kanček oljčnega olja.

Dober tek!

Tekst in recept pripravila Nina Glažar

Uživajte v večkrat
nagrajenih mlečnih izdelkih

[]