Pečen sir z avokadovo pomako

Radi v receptih uporabljate avokado? Klinične študije so pokazale, da ima že pol avokada na dan zaradi visoke vsebnosti fitosterolov pozitivne učinke na raven holesterola in lipidov v krvi, kalij in lutein pa prispevata k nižjemu krvnemu tlaku. Kot sadež je zelo priljubljen tudi v športnih dietah.

V kombinaciji z našim sirom za žar si na enostaven in hiter način pripravimo zdrav in hranljiv obrok!

Več o samem siru za žar si lahko preberete v članku >>> Kako nastane sir za žar?

RECEPT

Sestavine:

  • Sir za žar Krepko (1 pakiranje)
  • 2 zrela avokada
  • 2 žlici svežega limoninega soka
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici kakovostnega oljčnega olja
  • listi svežega peteršilja ali koriandra
  • kajenski poper
  • ½ žličke soli
  • konopljin kruh za prilogo

Priprava:

Sir za žar narežemo na rezine debeline 1cm in na vroči ponvi, kateri smo dodali kakovostno oljčno olje, hitro popečemo na obeh straneh (lahko uporabimo tudi opekač ali žar). Nato pripravimo avokadovo pomako. Avokado prerežemo na pol, odstranimo peško, z žličko postrgamo avokadovo meso in ga prestavimo v posodo. Česen nasekljamo. Z vilico avokado dobro pretlačimo, dodamo mu sol, limonin sok, nasekljan ali stisnjem česen, oljčno olje, kajenski poper, na koncu potresemo z nasekljanimi listi svežega peteršilja ali koriandra. Vse sestavine rahlo premešamo. Če želimo bolj gladek namaz, uporabimo palični mešalnik. ​Po želji postrežemo skupaj z rezinami konopljinega kruha.

Dober tek!

Izdelke iz recepta najdete v naši spletni trgovini

Uživajte v večkrat
nagrajenih mlečnih izdelkih

[]