Burgerji z jajčevci in sirom na žaru
Zakaj ne bi na pikniku ali žar zabavi pokazali malo inovativnosti pri pripravi jedi in izstopali? Pripravite burgerje s sirom za žar in jajčevci, ki jih obogatite z domačim pestom. Priprava je enostavna in hitra, saj je sestavin malo, a odlična kombinacija okusov bo navdušila prav vse.
RECEPT
Sestavine (burgerji):
- oljčno olje
- 1 velik jajčevec, narezan na kolobarje
- 160 gramov Bio sira za žar Krepko
- 6 burgerjev
- 1 žlička belega vinskega kisa
- 1 čajna žlička čilija v prahu
- sol in poper
Sestavine (pesto):
- 1 skodelica koriandra
- 1 skodelica peteršilja
- 1/2 skodelice mete
- 2 stroka česna
- 1 šalotka
- 1/4 skodelice oljčnega olja
- 1 ožeta in naribana limona
Priprava:
V mešalniku zmeljemo sestavine za pesto.
Jajčevce narežemo na kolobarje ter jih začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom. Žar dobro namažemo z oljčnim oljem. Ko je žar dobro segret nanj položimo rezine jajčevca. Pečemo od 5 do 6 minut na vsaki strani ali dokler se ne pojavijo temni odtisi prečk žara. Če je potrebno, dodajte več olja, da preprečite lepljenje. Pečene jajčevce odstavimo na krožnik. Žar ponovno namažemo z oljem in nanj položimo Bio sir za žar Krepko. Pečemo ga približno 1 do 2 minuti na vsaki strani.
Ko je sir pečen, sestavimo burgerje. Notranjo stran burgerja izdatno premažemo s pestom, nato dodamo jajčevec in sir.
Izdelke iz recepta najdete v naši spletni trgovini
Podobni recepti