ZACVETITE V POLNEM SIJAJU – Kefir Krepki suhec s kolagenom, vitaminom C in vrtnico
NOVO! Dnevna količina KOLAGENA in probiotikov z osvežujočim okusom vrtnice – prebudi vašo lepoto in zdravje od znotraj. Adijo praški in tablete. Novi lepotni kefir kolagen vrtnica je tu.
Poznate kefir Krepki suhec s kolagenom in okusom vrtnice? Izdelan je iz slovenskega nehomogeniziranega mleka, po tradicionalnem postopku predelanega v kefir. Božanskemu okusu vrtnice se lahko zahvalimo za napitek, ki spominja na izbrano sladico! Pri vsej ponudbi kolagena na trgu vsebuje naš prav ribji kolagen, ki dokazano zmanjša gube in izboljša čvrstost kože. Za boljšo absorpcijo pa še vitamin C, oba v dnevno priporočljivem vnosu.
Preizkusite novi kefir z dvojno močjo, zmanjšajte gube in učvrstite kožo! Kefirju z več kot 30 probiotičnimi kulturami smo zdaj dodali še kolagen.
Novi kefir je pravo lepotno superživilo!
Ta kombinacija hidroliziranega kolagena, kefirja, vrtničnega izvlečka in vitamina C:
- izboljšuje črevesno floro,
- popravlja videz kože, las in nohtov,
- poskrbi za boljše počutje in zdravje ter
- upočasni znake staranja.
Kefir je eno od najstarejših fermentiranih živil na svetu in velja za superživilo s številnimi koristmi za zdravje, vključno z boljšo prebavo, nižjim krvnim tlakom in ravnijo glukoze v krvi.
Pa veste, kaj je prava posebnost našega kefirja?
Kefir Krepko je pravi tradicionalni kefir, saj je 100 % iz kefirnih zrn. Ta napitek stoletnikov s Kavkaza z dodatkom kolagena bo zagotovo postal vaša vsakodnevna izbira.
Preizkusite ga, zmanjšajte gube in zasijte s čvrsto kožo.
Z 1 plastenko novega kefirja s kolagenom, vitaminom C in izvlečkom vrtnice vnesete v svoje telo dnevne potrebe po probiotikih, prebiotikih, kolagenu in vitaminu C.
Idealno za gladek začetek dneva!
Ta pa je res slasten!
V vsej trenutni poplavi prehranskih dopolnil težko vemo, kateri kolagen je za nas res pravi. Na policah najdemo goveji, ribji in celo rastlinski nadomestek kolagena, ki je pripravljen iz beljakovinskih rastlinskih peptidov. Zakaj ravno ribji hidrolizirani kolagen?
Prehranska dopolnila so dodatki k prehrani v obliki vitaminov, mineralov, maščobnih kislin, aminokislin, vlaknin ali rastlinskih izvlečkov. Pomagajo nam uravnavati premalo uravnoteženo prehrano. Zagotovijo nam dovolj snovi, ki jih naše telo potrebuje za delovanje, ali pa pomagajo zmanjšati tveganje za bolezni in vzpostavijo naše telesno ravnovesje.
Že po 20 letu starosti se sposobnost telesa za tvorbo kolagena postopoma manjša. Po 25. letu pa vsako leto upade za približno 1 %. Pri 40. letu starosti se sposobnost telesa za proizvodnjo kolagena zmanjša za 25 %, do 60. leta pa za več kot 50 %.
Če želimo telesu zagotoviti dovolj kolagena za optimalno delovanje in ohranjati čvrsto kožo, ga preprosto moramo dodajati.
Kaj je pravzaprav kolagen?
Kolagen je glavna strukturna beljakovina v zunajceličnem matriksu v različnih vezivnih tkivih telesa. Kot glavna sestavina vezivnega tkiva je najpogostejša beljakovina pri sesalcih, saj predstavlja od 25 % do 35 % vsebnosti beljakovin v celotnem telesu. Kolagen je sestavljen iz aminokislin, ki so med seboj povezane v trojno vijačnico podolgovatih vlaken, znano kot kolagenska vijačnica. Največ ga najdemo v vezivnem tkivu, kot so hrustanec, kosti, kite, vezi in koža.
Kolagen ločimo po vrstah:
- tip I – je najpogostejša vrsta kolagena, nahaja se v koži, kosteh, zobeh, kitah, vezeh, stenah žil in organih,
- tip II – se nahaja predvsem v hrustancu,
- tip III – je prisoten v koži, mišicah in krvnih žilah.
Kolagen ima torej ključno vlogo pri strukturi kože. Velik del vezivnega tkiva in zgornjih plasti kože tvori kolagen, ki kožo napne in zgladi ter nam daje mladosten videz. Tvori tako rekoč okvir za kožo, ki koži omogoča shranjevanje vlage, zagotavlja elastičnost in na splošno podpira regeneracijo kožnih celic. Ker ta snov s starostjo postaja vse bolj nestabilna, postane vezivno tkivo bolj ohlapno in koža opazno bolj zgubana.
Kaj je hidroliziran kolagen? In kaj marine kolagen?
Hidroliziran kolagen je pripravljen s posebnim encimskim postopkom, ki omogoči pridobivanje majhnih molekul, da se optimalno absorbirajo in spodbujajo sintezo lastnega kolagena v tkivih, kjer ga primanjkuje.
Marine kolagen – morski ali ribji kolagen – izvira iz divje ulovljenih rib, pri čemer se kolagen pridobi iz njihove kože in lusk s postopkom hidrolize – s pomočjo vode se molekule kolagena razgradijo v peptide.
Pomaga nam na naraven način dvigniti raven kolagena.
Marine kolagen v našem kefirju je posebej za Mlekarno Krepko pripravilo slovensko podjetje Medex.
Je hidroliziran ribji kolagen, beljakovina s posebno aminokislinsko sestavo in dobro biorazpoložljivostjo. Vsebuje takšne molekule kolagena, ki se učinkovito absorbirajo v kožo in jo nahranijo od znotraj.
Študije o učinkovitosti hidroliziranega kolagena so pokazale, da se delci hidroliziranega kolagena odlično absorbirajo, delno nepoškodovani prehajajo skozi črevesno steno, v krvni obtok ter spodbujajo sintezo lastnega kolagena.
Vsebuje majhne delce kolagena z nizko molekulsko maso, ki se odlično absorbirajo v telo.
Zato je dokaj nesmiselna uporaba vlažilnih kolagenskih krem in tovrstnih izdelkov proti gubam, saj kolagen ravno zaradi svoje zgradbe in velikosti ne more prodreti skozi vrhnjo plast kože ter priti do kritičnih točk, kjer bi lahko učinkovito deloval.
Kolagen je smiselno jemati le »od znotraj«!
Kakšne so koristi pitja kolagena za zdravje? Kaj pravijo na to temo trenutne študije?
- Zmanjšanje gub:
Ženske, ki so 12 tednov uživale kolagen, so imele manjšo globino vidnih gub kot primerljiva skupina žensk, ki kolagena niso uživale. - Elastičnost kože:
Skupina žensk je po 8 tednih uživanja kolagena imela izboljšano kakovost vlažnosti in mladostnosti kože v primerjavi s skupino, ki kolagena ni uživala. - Boljša rast nohtov:
Ugotovljeno je bilo tudi, da so se pri skupini, ki je vsak dan jemala kolagenske dodatke, razvili močnejši in daljši nohti, ki so bili bolj odporni proti poškodbam. - Povečanje količine drugih beljakovin, ki koristijo koži:
Kolagen poveča količino drugih, koži prijaznih, beljakovin v telesu. Uživanje kolagena je povezano tudi s povečano proizvodnjo elastina (beljakovina, ki sestavlja prožna vlakna vezivnega tkiva) in fibrilina (sodeluje pri tvorbi elastičnih vlaken, zlasti pri depoziciji elastina). Elastin in fibrilin sta bistvena za čvrstost kože in prispevata k mladostnemu videzu zdrave kože.
Vitamin C
Vitamin C (L-askorbinska kislina) je vodotopen vitamin, ki ima pri človeku pomembno antioksidativno vlogo in sodeluje v številnih bioloških procesih.
Med drugim sodeluje pri tvorbi kolagena, ki je potreben za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob.
Poleg antioksidativnega učinka ima uživanje vitamina C tudi protivirusni učinek, saj izboljša odpornost na infekcije. Vitamin C ščiti imunski sistem, zmanjšuje resnost alergijskih reakcij in pomaga pri preprečevanju okužb. V našem kefirju je vitamina C 80 mg, kar pokriva dnevne potrebe odraslega človeka.
Vitamin C ima pomembno vlogo pri nastajanju kolagena za optimalno delovanje kože.
Vrtnica
Vrtnica je olesenela trajna cvetoča rastlina iz rodu Rosa iz družine Rosaceae, enako imenujemo tudi njen cvet. Cvetovi te dišeče rastline se v naših krajih v zdravilstvu in kozmetiki uporabljajo že od srednjega veka. Za pridelavo njenih esenc – rožne vode, hidrolata in eteričnega olja – se v svetu uporabljajo tri glavne skupine vrtnic: damaščanske in bele vrtnice (gojijo jih v Bolgariji) ter stolistnice (gojijo jih zlasti v Franciji in Severni Afriki).
- Vrtnici se pripisujejo celo ezoterične moči, povezane zlasti z žensko prvinsko energijo.
- V govorici simbolov vrtnica predstavlja ljubezen in lepoto.
- Za eterično olje damaščanske sorte velja starodavno izročilo, da prinaša občutek veselja in sreče, pravijo ji celo “napoj ljubezni”.
- V ajurvedi (tradicionalni indijski medicini) se vrtnične cvetove uporablja za lajšanje ženskih težav, povezanih s cikli, glavoboli, umirjanjem, zmanjševanjem vnetij in nego kože.
- Hladilna narava cvetnih lističev je odlična za uravnavanje ravnovesja uma, srca in čustev.
- Aromaterapija pripravke vrtnice priporoča za zmanjševanje stresa, odpravljanje tesnobe ter sproščanje umskih in telesnih napetosti.
Kefir
Mlekarna Krepko namesto industrijske metode pridelave kefirja uporablja tradicionalno metodo. Zato je kefir Krepko tako močno priljubljen med ljubitelji in poznavalci zdravega življenja.
Tradicionalni kefir imenujejo tudi pijača stoletnikov izza Kavkaza. Kavkaška ljudstva redno pijejo kefir, narejen po tradicionalni metodi iz kefirnih zrn, in pogosto dočakajo visoko starost.
V novem izdelku je tradicionalni kefir z 1,3 % mlečne maščobe.
Kefir, pripravljen po tradicionalnem postopku, sodi v sam vrh seznama varovalnih živil
Pomaga pri prebavi in presnovi, ima visoko vsebnost antioksidantov, ki preprečujejo bolezni staranja in civilizacijske bolezni. V njem je nekaj deset različnih vrst bakterij in kvasovk, ki proizvajajo različne encime, antioksidante, vitamine, antitumorne substance, vrsto protiteles, biološke stimulanse, razne mikrohormone in druge metabolite. Zato ga uvrščamo med super živila.
Obenem je naravni probiotik in prebiotik, primeren kot podporno živilo ob boleznih, tudi pri tistih, pri katerih zaradi jemanja zdravil potrebujemo dodatno vzpodbudo za ohranjanje zdrave črevesne flore.
Zdrav prebavni sistem je ključnega pomena in lahko vpliva tako na telo kot na možgane.
Kolagenski kefir z vrtnico je odličen lepotni napitek s superživili.
Fermentiran mlečni napitek kefir Krepki suhec s kolagenom in vrtnico – ima prijeten aromatičen vonj in nežen okus po vrtnicah, vendar ohranja rezkost, ki je značilna lastnost tradicionalnega kefirja. Naj postane vaša vsakodnevna izbira.
Zacvetite v polnem sijaju!
Podobni članki