DNEVNA DOZA NARAVNIH PROBIOTIKOV BREZ MLEKA – Kefya a la kefir Krepki suhec ananas kokos

 

NOVO! Naravni probiotiki v veganskem kefirju

Ste že slišali za veganski Krepki suhec, najnovejšega junaka med veganskimi napitki? Ta edinstveni fermentirani napitek, narejen iz ovsenega napitka, je brez laktoze in bogat s probiotiki, ki so pridobljeni s pomočjo veganskih kefirnih zrn. Ne prinaša le žametne arome in eksotičnega okusa kokosa in ananasa, temveč tudi vse prednosti tradicionalnega kefirja v veganski obliki. Odkrijte novo dimenzijo užitka s kefirjem – super živilom, ki je zdaj na voljo brez mlečnih sestavin. Zmagovalno!

Neoporečno vegansko!

Predstavljamo vam kefir v sveži veganski različici. Njegova čarobna kombinacija okusov kokosa in ananasa, pridobljena iz pasteriziranega ovsenega napitka, ne le da razvaja brbončice, hkrati prinaša tudi zdravstvene koristi naravnih probiotikov. Naj postane ta kralj med napitki del vaše zdrave dnevne rutine!

Odkrijte čudoviti okus novega veganskega kefirja! Kefir Krepki suhec je bogat z več kot 30 različnimi probiotičnimi mikroorganizmi, ki prinašajo obilje koristi za zdravje. Skupaj z ovsom, znanim po svojih prebiotičnih lastnostih in obilici vitaminov ter mineralov, je ta veganski kefir popolna kombinacija okusa in zdravja.

Moč superživila v novem veganskem kefirju

Kefir, eno najstarejših fermentiranih živil na svetu, se že dolgo časti kot superživilo, znano po številnih zdravstvenih koristih, kot so izboljšana prebava, nižji krvni tlak in uravnavanje ravni glukoze v krvi. Veganska različica tega prehranskega junaka ohranja obilo probiotikov in prebiotikov, ki izvirajo iz simbioze mlečnokislinskih bakterij, kvasovk, gliv, ocetnokislinskih bakterij in polisaharidov, a so svoj habitat prilagodili rastlinski osnovi.

Naj postane pitje tega veganskega kefirja vaša zdrava dnevna navada!

Veganska prehrana – hit ali naravna izbira?

Veganska prehrana, ki v središče postavlja celovitost in sočutje, se iz dneva v dan uveljavlja kot ena izmed priznanih in zdravih prehranjevalnih praks. Izogibajoč se vsem živalskim izdelkom, veganska dieta lahko, ko je pravilno uravnotežena, zagotavlja številne zdravstvene koristi, vključno z nižjo stopnjo bolezni srca, diabetesa in določenih vrst raka. Osredotočenost na široko paleto rastlinskih živil, kot so zelenjava, sadje, stročnice, oreščki, semena in cela zrna, pripomore k vnosu ključnih hranil in antioksidantov, ki podpirajo celostno zdravje.

Inovacije, kot so veganske alternative tradicionalnim živilom, na primer veganski Kefya a la kefir, širijo paleto izbire in omogočajo veganom, da uživajo v raznolikosti okusov in tekstur, obenem pa izbirajo bogato in hranljivo prehrano.

Ne gre le za način prehranjevanja, temveč tudi za življenjski stil, ki spodbuja trajnost in odgovornost do našega planeta ter vseh njegovih prebivalcev.

Veganska prehrana – smernice in prave izbire

 1. Oreščki, semena in masla iz orehov/semen: mandlji, orehi, maslo iz arašidov, chia, lanena in sončnična semena, indijski oreščki.
 2. Rastlinske beljakovine: leča, čičerika, fižol, bob, sejtan, tempeh, tofu.
 3. Mlečni nadomestki: mandljev, sojin, rižev in ovseni napitek, kokosovo mleko, sojin in mandljev jogurt.
 4. Žitarice in izdelki iz njih: oves, ječmen, ajda, proso, rjavi riž.
 5. Polnovredna žita in psevdožita: amarant, kvinoja, pira, teff, bulgur, kamut.
 6. Obogatena živila: mlečni nadomestki in rastlinska mleka, obogateni s kalcijem, kvasni kosmiči, obogatene žitne ploščice in žitni kosmiči.
 7. Alge: spirulina, chlorella, nori, kelp, wakame.
 8. Prebiotiki in probiotiki: kislo zelje in repa, kimči, kombuča, miso, natto, tamari, tempeh.
 9. Gobe: šampinjoni, šitake, bukov ostrigar, resasti bradovec.
 10. Živila, bogata s holinom: posušeni paradižnik, arašidi, pistacije, cvetača, brokoli, grah.
 11. Sadje in zelenjava: banane, avokado, jagodičevje, zelenolistnata zelenjava, brokoli.
 12. Rastlinske maščobe: kokosova maščoba, sezamovo, avokadovo in oljčno olje.

Oves

znanstveno poimenovan kot Avena sativa, je žito, ki se že stoletja ceni kot temeljno živilo, obenem je prisoten tudi v tradicionalnih zdravilnih praksah. Ponaša se s številnimi prehranskimi koristmi, saj je bogat z vlakninami, beljakovinami, vitamini in minerali ter ostaja priljubljena izbira tistih, ki stremijo k zdravi in uravnoteženi prehrani. Uporaba ovsa se razteza od ovsenih kosmičev in moke do napitkov in kozmetičnih izdelkov za nego kože. V folklori in tradicionalnem zdravilstvu oves simbolizira moč, energijo in umirjenost, zaradi česar se pogosto vpleta v prehranske in lepotne rituale, ki podpirajo tako notranje kot zunanje zdravje in vitalnost.

Oves je prepoznan s svojo sposobnostjo uravnavanja krvnega sladkorja in zniževanja holesterola, kar mu zagotavlja posebno mesto v strategijah za ohranjanja zdravja.

 

Kokos

ali kokosova palma (Cocos nucifera) je eksotična rastlina, katere plod, kokos, harmonično združuje obilico hranljivih lastnosti z nenavadno, a široko priljubljeno teksturo in okusom. V mnogih tropskih in subtropskih regijah kokos simbolizira zdravje, vitalnost in obilje. Mesnata notranjost ploda, kokosova voda, mleko in olje so ključne sestavine tako v kulinariki kot v kozmetičnih izdelkih številnih kultur. Kokosovo olje, cenjeno zaradi svojih vlažilnih lastnosti, se pogosto uporablja v izdelkih za nego kože in las. Medtem ko kokosovo mleko in voda nudita osvežujoče ter raznolike možnosti v kulinariki, ponujata tudi alternativo tradicionalnim sestavinam. Kokos v mnogih kulturah simbolizira zaščito, obilje in gostoljubje, pri čemer tradicije vključujejo uporabo kokosa v različnih prehranskih in tudi duhovnih praksah.

 

Ananas

botanično imenovan Ananas comosus, je tropski sadež, cenjen zaradi svojega sladkega in sočnega okusa, ki se ponaša tudi z bogato hranilno vrednostjo. Čeprav ima svoje korenine v Južni Ameriki, je danes kultiviran v številnih toplih podnebjih po vsem svetu. Ananas je prepoznaven po svoji edinstveni strukturi in velja za simbol dobrodošlice. Njegova sočna pulpa in osrednje steblo nudita obsežen nabor kulinaričnih možnosti, od svežih sadnih solat do kislo-sladkih omak. Z visoko vsebnostjo vitamina C in encimov, kot je bromelain, ki pozitivno vpliva na prebavo, je ananas prisoten tudi v mnogih tradicionalnih zdravilnih praksah. V različnih kulturah je pogosto vključen v obrede in praznovanja kot simbol gostoljubja, prijateljstva in topline.

 

Kefir

v Mlekarni Krepko namesto industrijske metode pridelave kefirja uporabljamo tradicionalno metodo, kar je razlog, zakaj so naši kefirji močno cenjeni med ljubitelji in poznavalci zdravega življenjskega sloga. Tradicionalni kefir, pogosto imenovan ‘pijača stoletnikov’ s Kavkaza, je med kavkaškimi ljudstvi izjemno priljubljen. Ti ga, pripravljenega po tradicionalni metodi iz kefirnih zrn, redno uživajo in so znani po doseganju visoke starosti. Veganski Kefya a la kefir v novem izdelku je prav tako pripravljen s spoštovanjem tradicionalnih postopkov, vendar z ovsenim napitkom kot osnovo.

Tradicionalno pripravljen kefir se uvršča na vrh seznama varovalnih živil.

Podpira prebavo in presnovo, nudi visoko vsebnost antioksidantov, ki preprečujejo bolezni, povezane s staranjem in sodobnim načinom življenja, ter vsebuje desetine različnih vrst bakterij in kvasovk. Ti mikroorganizmi proizvajajo različne encime, antioksidante, vitamine, antitumorne substance, obilico protiteles, biološke stimulanse, različne mikro hormone in druge metabolite, zaradi česar ga lahko opredelimo kot superživilo. Kefir deluje tudi kot naravni probiotik in prebiotik ter je zato še posebej primeren kot podporna hrana pri različnih boleznih, vključno s tistimi, pri katerih je zaradi jemanja zdravil potrebna dodatna pomoč za ohranjanje zdrave črevesne flore.

Zdrav prebavni sistem je ključnega pomena, saj vpliva tako na telesno kot na mentalno zdravje. Z veganskim Krepkim suhcem, pripravljenim na osnovi pasteriziranega ovsenega napitka, omogočamo, da v kefirju in vseh njegovih prednostih uživajo tudi tisti, ki se izogibajo mleku ali laktozi.

Naj zmagovalna kombinacija z več kot 30 naravnimi probiotiki in prijetnega okusa postane vaša zdrava dnevna navada!

Uživajte v večkrat
nagrajenih mlečnih izdelkih

[]